В Офісі президента вважають, що позиція НАТО щодо закритого неба може змінитися

9352 0
Всі країни мають дійти до тієї стадії, коли повністю будуть розуміти ризики від поведінки РФ, щоб закрити небо.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

Закрити небо – це ключовий аспект, який потрібен Україні, аби змінити диспозицію у війні проти російського агресора. Саме про це потрібно максимально говорити, аби країни НАТО таки остаточно були готові дати можливість закрити небо над Україною. Про це під час брифінгу у Львові заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також: «Скільки ще треба відірваних рук, ніг і голів». Зеленський про закриття неба над Україною

Попри те, що сьогодні генеральний секретар НАТО Єнс Стотенберг повідомив, що Альянс не буде закривати небо та вводити свої війська в Україну, в Офісі президента вважають, що ця позиція не остаточна, і західні партнери повинні змінити свої переконання.

«Сьогодні – це одне. На початку війни наші західні партнери казали, що вони і зброю нам не будуть давати, включаючи німців. Сьогодні у нас є підтримка зброї зі всіх країн світу. За сім днів суттєво все помінялося, філософія міняється, тому що це – цивілізаційний виклик. російська федерація не воює з Україною, вона воює з правилами життя в цій цивілізації. Всі країни мають дійти до тієї стадії, коли вони будуть розуміти повністю всі ризики, які стосуються поведінки РФ і надати нам можливість закрити небо. Нам не треба від них більше нічого суттєвого. Закрийте небо, і тоді ми побачимо, чи росія готова воювати», – зауважує Подоляк.

Читайте також: НАТО не погоджується закривати небо над Україною

Він переконаний, що цей аспект є найважливішим та найпотрібнішим у війні України з росією. За свободу українці платять найбільшу ціну, і це вже зрозумів весь світ. Зі слів Михайла Подоляка, якщо країни-члени НАТО вирішать питання закриття неба над Україною упродовж одного двох днів, тоді позиції України у переговорах суттєво зміняться, як і ситуація в країні, люди перестануть боятися, що зверху щось впаде.

Нагадаємо, що 4 березня на екстреній зустрічі НАТО у Брюсселі порушували питання про створення над Україною безпольотної зони, проте серед союзників не було згоди на цей крок. Також вчора президент Володимир Зеленський вчора знову закликав Захід закрити небо над Україною. Під час пресконференції у Києві він емоційно висловився щодо небажання західних країн допомогти Україні захиститися від повітряних бомбардувань російського агресора.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!