В ОХМАТДИТі провели успішну операцію 3-річному хлопчику, який не міг самостійно ходити

1714 0
У нього були постійно зігнуті ніжки у колінах, навантажувалися лише пальці, тому хлопчик не міг самостійно ходити – лише повзати.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня у львівському ОХМАТДИТі виконали успішну одномоментну багаторівневу теноміотомію – це 6 операцій за один наркоз. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у Фейсбуку.

До ортопедів лікарні «ОХМАТДИТ» звернулися батьки хлопчика 3 років, у якого діагностували ДЦП зі спастичним тетрапарезом. Дитина мала значні контрактури (обмеження рухів у суглобах нижніх кінцівок), у нього були постійно зігнуті ноги у колінах, навантажувалися лише пальці, він не міг самостійно ходити – тільки повзати.

Читайте також: 14-річна дівчинка з хворобою Кавасакі у Львові одужує і готується

Діти у 3 роки напрочуд рухливі, кожен день для них – це пізнання світу і його таємниць. Тож наші ортопеди не могли більше відкладати допомогу цій дитині. Так, у Львові триває карантин, планові операції ще не виконують, але в цьому випадку операція була необхідна, щоб зняти біль та попередити прогресування хвороби. Залишати дитину у такому стані лікарі не могли. Хірурги-ортопеди прийняли рішення – оперувати.

«Ми виконали дитині одномоментну багаторівневу теноміотомію. Під коліном, де у хлопчика були виражені контрактури, зробили подовження сухожиль і м'язів. Також виконали малоінвазивне втручання на ахіллових сухожилках, а з профілактичною метою виконали міотомію аддукторів. Після таких втручань діти починають тренуватися стояти, а з 3-4 дня після операції – ходити», – каже завідувачка ортопедичного відділення ОХМАТДИТу Злата Кузьо.

Операція пройшла успішно, хлопчик впевнено одужує. Уже зовсім скоро він зможе стати на ноги і самостійно ходити.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!