В окупованому Севастополі на підводні човни завантажують ракети «Калібр»

2052 0
Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами.
Ракета «Калібр»/ Фото:umoloda.kyiv.ua

Ракета «Калібр»/ Фото:umoloda.kyiv.ua

У Південній бухті окупованого Севастополя на підводні човни Чорноморського флоту завантажують ракети «Калібр». Про це повідомляє Крим.Реалії, пише УП.

Читайте також: Російська армія нанесла по Україні майже півтори тисячі ракетних ударів

Біля причалів у Південній бухті Севастополя пришвартовані два підводні човни проєкту «Варшав'янка». До одного з причалів два портові буксири притягли самохідний плавучий кран СПК-46150. На східному березі бухти поруч із причалами стоять два довгомірні «Камази», в кузові яких видно транспортно-пускові контейнери з ракетами. Підводні човни типу «Варшав'янка» несуть крилаті ракети типу «Калібр», що застосовуються, у різних модифікаціях, за морськими і наземними цілями. Кожен підводний човен озброєний чотирма такими ракетами.

Читайте також: Росіяни активізували застосування авіації для підтримки наступу

Довідково. «Калібр» — російські крилаті ракети. Для ураження наземних цілей з підводних човнів використовують крилаті ракети з номенклатурою 3М14К. Їхній діаметр 533 мм, довжина 6,20 м, стартова маса 1770 кг, а дальність польоту, за словами путіна, 1400 км.

Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!