В оновленій Дзизі презентували сакральний проект Влодка Кауфмана. Фото

2434 0
Виставка триватиме до кінця січня.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У арт-галереї «Дзиґа» відкрили першу в оновленому виставковому просторі виставку Влодка Кауфмана «Виявлення». За словами її куратора, експонати виставки збирали приблизно два роки.

Читайте також: Люди Твого Міста: Влодко Кауфман про місця спокою у Львові

«Традиційно "Дзиґа" на свята проводить виставки сучасного мистецтва з сакральним підтекстом. Цього року – це дошки, на яких колись були ікони. Вони є настільки фізично порожніми що важко уявити що там колись були ікони. Водночас там є дошки, які якимось чином пов’язані з суспільством: шматки дверей, огорожі, які по-своєму накопичують енергію людей. Цей проект про те, що зникає в нашій культурі», – розповів куратор арт-галереї «Дзиґа» Влодко Кауфман.

Автор називає проект песимістичним, але каже: люди самі винні, що втрачають свою культуру через байдужість і лінь. Він співставляє дошки, які зникають самі по собі, та ікони, які також зникають на дошках.

«Думаю, у багатьох відвідувачів буде мозок закипати, вони шукатимуть, де які дошки та перетворюватимуть інсталяції на ребуси», – додає автор.

Читайте також: У Львові відкрили виставку-проект Влодка Кауфмана. Фото

«Дзиґа – це простір експериментів. Коли тут їх не буде – то це вже буде не Дзиґа. У Львові немає таких майданчиків, де люди можуть отримати такого рівня мистецький продукт», – додає співзасновник Холдингу емоцій «!Fest» Юрко Назарук.

Подальше існування галереї пов’язують із експериментами та представниками сучасного експериментального мистецтва. Додамо, що Холдинг емоцій «!Fest» став співвласником культової львівської кав’ярні «Дзиґа» у липні цього року. Місяць тому арт-галерею закрили на ремонт, який провели лише частково.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!