В притулку для тварин у Львові облаштують крематорій та салон краси

4372 0
Львів матиме свій притулок для тварин. Його планують облаштувати на ділянці площею 4 гектари на вулиці Шевченка, 366. Наразі об'єкт – на стадії робочого проекту. За попередніми підрахунками вартість будівельних робіт становитиме не менше 50 млн грн, однак певності у тому, що фінансування знайдеться немає.
Фото: chewy.com

Фото: chewy.com

Після завершення робочого проекту потрібно забезпечити кошти для фінансування будівництва. Тоді – провести тендер для вибору генпідрядника будівельних робіт. І лише після всього цього можна приступати до будівництва: «Кошти потрібно перевести з нашого розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок підрядників, щоб упродовж 2 тижнів отримати необхідну проектну документацію і продовжити роботу. Але держава не має можливості передбачати усі фінансування, зважаючи на теперішню політичну ситуацію», – цитує начальника управління житлового господарства ЛМР Юрія Гольця прес-служба Львівської міськради.

Опрацьовуючи концепцію притулку, було враховано успішний досвід польських міст – Любліна та Вроцлава, а також механізм регулювання чисельності тварин в Німеччині, Великобританії, Австрії.

За зразок було обрано Вроцлав, оскільки він був збудований торік влітку і при його будівництві було враховано весь попередній досвід Польщі у будівництві притулків.

Щодо прийомів і технологій регулювання чисельності тварин, то тут діятиме такий механізм: ЛКП «Лев» буде функціонувати як установа, яка реагуватиме на виклики мешканців та займатиметься відловом тварин і наданням їм ветеринарної допомоги. Після цього тварин перевозитимуть у новостворений притулок для утримання до моменту знаходження нового власника, стерилізації, вакцинування, реєстрації та ідентифікації. Якщо власник за визначений спеціалістами термін перебування тварини у притулку не знайдеться, то діятимуть, наслідуючи, наприклад Великобританію, роблячи безболісну евтаназію. Разом з тим проводитимуть «Дні відкритих дверей» у притулку, під час яких організовуватимуть візити дітей, учнів та молоді з метою підвищення рівня їх свідомості щодо поводження з тваринами.

У структурі притулку заплановано вольєри першої та постійної перетримки, а також для післяопераційної перетримки. Крім того, там облаштують сучасну ветеринарну клініку (рентген-кабінет, кабінет діагностики, відділення лабораторної діагностики та ін.), харчоблок та складські приміщення, гараж, ветаптеку, зоомагазин,  крематорій, зооринок.

Також на території притулку надаватимуть послуги власникам тварин. Зокрема, там передбачено будівництво готелю для тварин з власним вигульним майданчиком та облаштування грумінг-салону для надання послуг з мийки, стрижки та інших видів догляду за домашніми тваринами.

Також на території буде кілька майданчиків: для вигулу та дресури тварин притулку, а також тварин, що мають власників.

А, крім того, там буде  конференц-зал, де проводитимуть «Днів відкритих дверей» у притулку за участі школярів, студентів, відомих людей, митців та артистів Львова з метою підвищення рівня свідомості населення щодо правильного та гуманного поводження з тваринами.

Такий формат притулку дозволить йому бути частково самоокупною установою і розвантажити бюджет міста і області.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!