В ПриватБанку проблема з платіжною системою: деталі

6952 1
Вчора, 4 квітня, в післяобідній час у клієнтів Приватбанку почалися проблеми з доступом до своїх грошових коштів і рахунків. Як населення, так і бізнес не могли проводити платежі або знімати готівку, оскільки «лягла» платіжна мережа найбільшого банку країни.
Фото: rbcua.com

Фото: rbcua.com

Платіжна мережа Приватбанку не працює другий день поспіль через невдало проведене оновлення процесингу, повідомили НВ у ПриватБанку.

Фактично добу клієнти позбавлені можливості безперебійно розрахуватися карткою за покупки в торговельних точках, або проводити платежі через онлайн-банкінг Приват24. Операції в банкоматах і терміналах самообслуговування з використанням карт також скасовувалися системою. У касах відділень банку у знятті готівки теж відмовляли.

Сьогодні о 10:26 за київським часом Дмитро Дубілет, директор з інформаційних технологій ПриватБанк, написав на своїй сторінці в Facebook, що проблему зі збоями по карткових платежах практично вирішено, і не працюють лише банкомати.

 

 

Проблему со сбоем по карточным платежам почти локализовали. Сейчас все работает, кроме банкоматов.Платежи в магазинах,...

Опубліковано Дмитрієм Дубилетом 5 квітня 2016 р.
 

 

У банку пояснили перебої з невдало проведеними технічними роботами, а саме по оновленню процесингу, системи, яка виконує операції з платіжними інструментами: авторизація, моніторинг, збір, обробка та зберігання інформації, а також надання обробленої інформації учасникам розрахунків.

"У нас були заплановані регламентні роботи, які пішли не за планом. У відповідності з вимогами міжнародних платіжних систем, процесинг необхідно періодично оновлювати. Вчора, на жаль, вся система періодично давала збій. Зараз все працює крім банкоматів, але і вони подекуди працюють", - пояснює Дубілет.

Але, за словами Дубілета, в банкоматах інших банків клієнти можуть знімати готівку, або ж звертатися до каси у відділеннях банку. Вже після 14:00 в частині банкоматів Привату можна буде знімати кошти, сподівається банкір.

Як пояснив НВ Антон Романчук, голова правління Українського процесингового центру (UPC), платіжні системи – Visa чи MasterCard – вимагають проводити оновлення системи двічі на рік – навесні і восени. ‘‘Змінюються оновлення і протоколи [які потрібно впроваджувати в систему]. Якщо у них upgrade, і він не досить коректно спрацював, то не завжди проблеми проявляються одразу’’, – пояснює експерт.

Довідка: ПриватБанк є найбільшою кредитно-фінансовою установою в Україні. На його рахунку станом на 1 жовтня 2015-го утримувалися активи в розмірі 241,8 млрд грн. Для порівняння, у другого, після Привату, Ощадбанку на рахунках було 156,6 млрд грн.

Кошти клієнтів ПриватБанку на початок четвертого кварталу минуло року становили 161,7 млрд грн.

Мережа ПриватБанку на сьогодні нараховує 2 353 відділення, 7 245 банкоматів і 12 тис. терміналів.

За даними дослідницької компанії GFK Ukraine, у четвертому кварталі 2015 року основним банком ПриватБанк вважали 40,2% опитаного населення. Серед корпоративних клієнтів цей показник становив 28,4%. У самому Приваті нараховують більше 14 млн клієнтів, із яких користувачами інтернет-банкінгу є близько 6 млн клієнтів банку.

Власниками є українські бізнесмени Ігор Коломойський та Генадій Боголюбов, які володіють, відповідно, 49,9% і 41,5% акцій банку, та ще 19 міноритарних акціонерів, серед яких і голова правління банку Олександр Дубілет, зі своєю часткою в 2,7%.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
30 Листопада, 2016 10:15
kenny allen Ребята !!! Я видають порожню картку ATM, що може вийти € 5000 daily.The карти знімає гроші з будь-яких банкоматах і немає назви на ньому, не простежується, і тепер ті, які у мене є допомога є гроші на новий будинок і
вистачає грошей на їх фінансові потреби і піклуватися про своїх дітей. Я дуже радий, що вони мали на увазі мене пан Кенні і я дякую Богові вони не афера для нього зв'язатися зі мною через електронну пошту на ([email protected]) Але я радий допомогти їм я послав карту через DHL і я вони отримали його в два дні. Отримати один від мене now.i даю його, щоб допомогти людям, навіть якщо це незаконно, але це дуже допомагає, і ніхто ніколи не попадається. Карта працює у всіх країнах, за винятком Філіппін, Малі і Нігерії. зв'яжіться зі мною сьогодні через: електронна пошта ([email protected]) або номер телефону (+16627980936)
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!