Політична реклама

В Раді хочуть заборонити жінкам, старшим за 49 років, здійснювати штучне запліднення

1107 0
Верховна рада України ухвалила законопроект щодо обмежень у використанні допоміжних репродуктивних технологій. Ним передбачено, що вік жінки, щодо якої застосовується штучне запліднення та імплантація ембріона, не повинен перевищувати 49 років на день перенесення ембріонів. У виключних випадках вікове обмеження для жінки може бути збільшено на підставі висновку комісії, утвореної органом центральної виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.

За ухвалення в першому читанні законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" проголосували 264 народних депутати із 385 зареєстрованих у сесійній залі.

Також законопроектом встановлюється, що не визнається батьками дитини подружжя, яке є громадянами держав, де такий метод застосування репродуктивних технологій заборонений законом.

Допоміжне (сурогатне) материнство здійснюється лише громадянам тих країн, де ця процедура дозволена законодавством.

Умовами проведення допоміжного (сурогатного) материнства є відсутність безпосереднього генетичного зв'язку дитини з допоміжною (сурогатною) матір'ю і генетичний зв'язок принаймні з одним із майбутніх батьків.

Право на штучне запліднення та імплантацію ембріону здійснюється в порядку, визначеному законом.

Джерело: ТСН

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!