В РНБО не забороняють обходити блокування «Вконтакті»

6670 1
Користувачі не нестимуть відповідальності через застосування сервісів, що дозволяють обійти заборону.
фото: img.depo.ua

фото: img.depo.ua

Про це в ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» сказав керівник служби з питань інформаційної безпеки РНБО Валентин Петров. «Зараз з’явилося багато рецептів, як обійти блокування — різні VPN, TOR — будь ласка, користуйтеся. Користувачі не будуть ніяким чином каратись, але ми зменшимо аудиторію російських сайтів», — сказав він.
 
Нагадаємо, 16 травня Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соцмереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також «Яндексу». Як зазначив медіаексперт Віталій Мороз, технічно виконати таку заборону майже неможливо. Журналісти Tvoemisto.tv перевірили і встановили, що мобільні оператори вже почали блокувати сервіс Яндекс.Таксі, але через підключення до Wi-Fi програма виклику авто працює без перебоїв. 
 
 

Читайте також:
21 Травня, 2017 22:23
Именно А не а*** ло ли правительство ограничивать мне право выбора контента?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!