В РНБО оцінили вірогідність нового наступу росіян на Київ

1296 0
Росіяни не змінили планів щодо знищення України як держави.
Пошкоджена автодорога на в

Пошкоджена автодорога на в'їзд до Києва станом на 7 квітня 2022 / Фото умовне, Getty Images

Наступ російских військ на Київ не вдався і навряд чи вдасться. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю Lb.ua. 

Відповідаючи на репліку про те, що українська розвідка не виключає повторний наземний наступ росіян на Київ, він зауважив:

«Росіяни не виключають для себе питання, які вони поставили 24 лютого, коли перейшли в активну фазу – це знищення нас як держави, ліквідація військово-політичного керівництва нашої країни. Вони своїх планів не міняли. Тому для нас у цьому нічого дивного немає. Інша річ, що це їм не вдалося, і будемо вважати, що навряд чи вдасться». 

Читайте також: Путін заявив, що росія з 24 лютого нічого не втратила 

Нагадаємо, за даними британської розвідки, на тлі наступу України на півдні російські командири зіткнулись з дилемою: розгортати оперативні резерви для підтримки свого наступу на Донбасі чи захищатися від українських сил на півдні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!