В росії не розглядають обміну «азовців» до «суду» над ними

1932 0
Напередодні президент Зеленський заявляв, що захисників Маріуполя мають звільнити за процедурою обміну.
ФОТО: ДМИТРО КОЗАЦЬКИЙ

ФОТО: ДМИТРО КОЗАЦЬКИЙ

Заступник міністра закордонних справ росії Андрій Руденко заявив, що обговорення обміну полоненими між москвою та Києвом буде можливе лише після суду над українськими захисниками Маріуполя, зокрема, військовими полку «Азов», передає Радіо Свобода.

«Всі речі розглядатимемо після того, як ті, хто здався в полон, будуть відповідним чином засуджені, винесено вирок, тоді можуть бути якісь інші кроки. До цього всі розмови про обмін передчасні», – сказав Руденко.

Читайте також:  «Місце моєї смерті і мого життя». Захисник Маріуполя показав прощальні світлини із «Азовсталі»

Зазначимо, що питання про обмін полоненими між росією та Україною стали активно обговорювати після того, як минулого тижня із заводу «Азовсталь» у Маріуполі вийшли українські військовослужбовці, які більше двох місяців тримали там оборону.

Нагадаємо, сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя, які були евакуйовані з «Азовсталі», прибули до тимчасово окупованої Оленівки 17 травня. Автобуси із захисниками Маріуполя супроводжували російські окупанти. Росіяни кажуть, що принаймні 256 українських військових здалися в полон, включно з 51 пораненим. Українська влада повідомляла про 264 військових, з них 53 поранених. Президент Володимир Зеленський заявив, що захисників Маріуполя, виведених з заблокованого російськими військами заводу «Азовсталь», мають звільнити за процедурою обміну

Tvoemisto.tv поговорило з батьками Святослава Паламаря, заступника керівника полку «Азов», про їхню сім’ю, Революцію Гідності, службу Святослава в армії та «Азові», допомогу мешканцям Маріуполя і про розмову з заблокованого заводу. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!