В Україну контрабандою ввезли препарат, який розповсюджували як вакцину від Covid-19

1842 0
В Україні розповсюджували сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від Covid-19.
Фото: ukrinform.com

Фото: ukrinform.com

СБУ розслідує ввезення в Україну, зберігання та застосування отруйних або сильнодіючих лікарських засобів під виглядом вакцини від Covid-19, компанії Pfizer, про це інформує «Суспільне», посилаючись на пресслужбу СБУ.

Читайте також: Люди пізно звертаються до лікарів із Сovid-19, у лікарнях все більше «важких», – Максим Степанов

«Станом на зараз відомо, що група осіб, за попередньою змовою, порушуючи встановлені правила, придбали, перевозили, зберігали та відпускають отруйні чи сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу Covid-19 виробництва компанії Pfizer», – повідомили у спецслужбі.

Правоохоронці перевіряють чи застосовували ці засоби для вакцинації.

Відомості за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 321 КК України внесли в Єдиний реєстр досудового розслідування 06 січня 2021 року.

Читайте також: У січні Україна направить у лабораторії ВООЗ зразки для виявлення нового штаму коронавірусу

Додамо, що 6 січня деякі ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що в Україну завезли вакцину Pfizer-BioNTech з Ізраїлю. Деякі українські чиновники навіть встигли нею вакцинуватись.  Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заперечило, що передавало вакцину Україні. Речник ізраїльського МОЗ Йоеля Едельштейна у розмові з BBC News виключив можливість того, що вакцини ввозили з Ізраїлю. Вона зазначає, що вона вимагає глибокого заморожування. Її неможливо непомітно транспортувати. В Ізраїлі наразі не планують починати офіційне розслідування через повідомлення в українській пресі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!