В Шевченківському гаю збудують сучасний візит-центр

2711 0
Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» зазнає реставрації. Окрім відновлення пам’ятників архітектури, в музеї планують збудувати сучасний візит-центр. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.

З 7 по 9 січня в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбулося родинне свято «Різдво в Гаю». Захід відвідало понад 10 тисяч львів’ян та гостей міста, половину коштів від продажу квитків буде скеровано на реставрацію пам’яток Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

За словами директора Музею Романа Назаровця, у минулому році за кошти від продажу вхідних квитків вдалося реставрувати 15 садиб. Цьогоріч у планах завершити реставрацію тих пам’яток, які цього потребують, а також відновити дві церкви. Окрім цього, керівництво музею має на меті збудувати сучасний візит-центр.

«Протягом трьох святкових днів було продано понад 10 тисяч квитків на загальну суму 211 930 грн. Половина цих коштів, як і минулоріч, піде на відновлення пам’яток архітектури Шевченківського гаю», - зазначив директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Де розташовуватиметься сучасний візит-центр та як він виглядатиме читайте в спеціальному матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!