Політична реклама

В січні слід чекати грипу

979 0
В Україні від початку епідеміологічного сезону поки що не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, але очікується, що ця хвороба прийде в Україну в січні-лютому 2013 р.

Про це повідомив начальник відділу профілактики інфекційних захворювань Міністерства охорони здоров`я Костянтин Легеза, передає кореспондент РБК-Україна, - пише "Львівський портал".

"На сьогоднішній день іде підйом захворюваності на гострі респіраторні захворювання. Це парагрип, аденовірус... Тобто, грипу як такого в нас на території України не циркулює. І цьому є лабораторні підтвердження, які ми отримали. Жодного випадку захворюваності на грип ще не підтверджено... Класичний грип приходить до нас на початку січня, навіть наприкінці січня-на початку лютого, четвертий-п`ятий тиждень (року), і триває до дев`ятого тижня", - повідомив Легеза.

В свою чергу, представник відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Заїка повідомив, що від початку епідеміологічного сезону на гострі респіраторні захворювання в Україні вже захворіло 1,5 млн людей, що співпадає з показниками попередніх років.

"З 19 по 25 листопада на респіраторні захворювання захворіло 190 тис. осіб, з них 130 тис. осіб - діти віком до 17 років", - повідомив Заїка.

Нагадаємо, раніше головний санлікар України Анатолій Пономаренко прогнозував, що хвиля захворювання на грип в Україні, включаючи новий штам, почнеться в листопаді - грудні поточного року.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!