В США намагаються пришвидшити постачання зброї в Україну

802 0
Кіт Селф заявив, що для України «далекобійна артилерія важливіша ніж F-16».
Фото умовне

Фото умовне

У Конгресі США частина законодавців хочуть підштовхнути адміністрацію президента Джо Байдена до швидшого надання Україні зброї, необхідної для успішного контрнаступу. Про це повідомила «Європейська правда», з посиланням на «Голос Америки».

Зокрема, конгресмен-республіканець від штату Техас Кіт Селф заявив, що для України «далекобійна артилерія важливіша ніж F-16».

«Як я вже казав президенту Зеленському, коли я був в Україні, я вважаю, що далекобійна артилерія потрібна українцям більше, ніж F-16. Я не розумію, чому ми не надаємо їм балістичні ракети ATACMS, це можуть бути ракети першого блоку, або другого. Ці ракети випускаються із установок HIMARS, які українці і так вже мають. Тому, я вважаю, що артилерія для України важливіша, ніж літаки F-16», – зазначив він.

Читайте також: США виділили Україні 1,2 млрд доларів військової допомоги

Також конгресвумен-демократка від штату Пенсільванія Мадлен Дін, вважає що Україні потрібно надати усе необхідне і якомога швидше, але за умови, якщо зброя не буде використовуватися для нападу на Росію. Конгресвумен-республіканка зі шату Міссурі Енн Вагнер зазначила, що адміністрація Байдена надає допомогу Києву недостатньо швидко. Окрім того, за її словами, країни НАТО мають брати активнішу участь у допомозі Україні та загалом в забезпеченні Альянсу.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки погодили виділити Україні 300 млн доларів військової допомоги. Це був 37-й пакет допомоги від Пентагону для України з початку війни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!