У Стрийському парку відновлять жоржинарій

6935 0
Олександр Шутюк, співробітник комунального підприємства «Інститут просторового розвитку», розповів Tvoemisto.tv про ідею відновлення жоржинарію в Стрийському парку.
фото: www.salon-igor.com

фото: www.salon-igor.com

Жоржинарій в Стрийському парку знаходиться в занедбаному стані. Замість декоративного квіткового саду, засадженого жоржинами, – ростуть здичавілі кущі. Про це Олександр Шутюк повідомив раніше у своєму блозі.

Для того, щоб Стрийський парк став приємнішим і комфортнішим для відпочинку, активісти запустили спільнокошт на проект для відновлення жоржинарію. Для цього вирішили закупити 100 цибулин різних сортів. Ціна однієї цибулини 36 гривень, отже на всі цибулини потрібно було зібрати 3600 гривень.

У коментарі для Tvoemisto.tv Олександр Шутюк розповів, що кошти зібрати вдалося, і 8-го квітня планують розпочати основні роботи. До робіт має долучитись ЛКП «Зелений Львів» та студенти УКУ.

«Увесь процес відновлення можна організувати у форматі майстер-класу/суботника зі студентами, ландшафтниками та смузі», – зазначив Олександр Шутюк.

Він додав, що до робіт може приєднатися кожен охочий, прийшовши 8-го квітня на 11.00 до території колишнього жоржинарію в Стрийському парку. За деталями можна звертатись до Олександра Шутюка на його сторінці у ФБ.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Жоржинарій буде розташовуватися тут:

Зараз територія має занедбаний стан:

Так виглядав жоржинарій раніше:

Підготувала Олеся Шеремета,
зображення з блогу Олександра Шутюка


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!