В УГКЦ закликали вірян дотримуватись правил для профілактики коронавірусу у церквах

2217 0
Також усіх просять про молитви за витривання у складний час.
Фото: ugcc.org.ua

Фото: ugcc.org.ua

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я опублікувала правила для вірян у зв’язку з поширенням у світі коронавірусу covid-19.

«Ми повинні і самі докласти зусиль, щоб запобігати поширенню епідемії, насамперед дотримуватися рекомендацій: Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, місцевих санітарних та епідеміологічних служб.

Необхідно стати тими, які поширюють тільки перевірену інформацію, не впадають у паніку та відчай, проявляють уповання на Боже милосердя і провидіння та готові приходити на допомогу тим, які її потребують», – ідеться в повідомленні комісії.

Читайте також: Усе, що потрібно знати про коронавірус в Україні

У комісії УГКЦ у справах душпастирства закликають дотримуватись таких правил:

  • При підозрілих симптомах обмежити своє спілкування з іншими до мінімуму, не відвідувати місця скупчення людей та якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря;
  • При відвідуванні храму звернути увагу більше на духовне єднання із Христом Господом, не наполягаючи на цілуванні ікон, реліквій чи інших побожних речей;
  • Дотримуватися особистої гігієни, особливо гігієни рук, часто їх миючи відповідно до рекомендацій МОЗ, або дезінфікуючи відповідними засобами;
  • При прийнятті Святого Причастя всіляко уникати торкання устами ложечки.

«Єднаймося у молитві під час цього Великого Посту, щоб у покаянні він відкрив нам правдивий шлях, щоб вчені винайшли ліки від цієї хвороби, а всі ми прославляли його милосердя», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня у Львові скликали раду церков для обговорення ситуації із поширенням коронавірусу, а учора, 10 березня, керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб провів на цю тему навчання для священників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!