В Україні 16 лютого оголосили Днем єднання

6948 0
В усіх населених пунктах мають підняти державний прапор, о 10:00 год пролунає гімн України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання. Про це він заявив у зверненні, оприлюдненому увечері 14 лютого. 

У середу на будинках в усіх населених пунктах мають підняти державний прапор, о 10:00 год пролунає гімн України, а іноземні дипломатичні представництва мають провести «іміджеві заходи» для єднання та підтримки України.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

«Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його днем Єднання. Відповідний Указ вже підписаний. Цього дня ми вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», – ідеться у його зверненні до українців.

Крім того, президент зазначив, що українська влада «чітко розуміє всі виклики», які стоять перед державою і готова до них. Раніше іноземні ЗМІ з посиланням на власні джерела в силових відомствах США повідомляли, що наступ на Україну може початися вже 16 лютого.

«Нас лякають великою війною і вкотре призначають дату воєнного вторгнення. Це вже не перший раз. Ми розуміємо всі ризики... Ми постійно слідкуємо за ситуацією, прораховуємо різні сценарії, готуємо достойні відповіді на всі можливі агресивні дії», – додав.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

Нагадаємо, що представники культури – письменники, митці, артисти, художники, науковці – звернулися до світових лідерів із закликом до миру. Вони кажуть, що хочуть, щоб українці мирно відвідували театри, ходили в музеї, читали книжки, дивились фільми і працювали на улюбленій роботі.

З огляду на те, що ворожі військові сили оточили демократичну Україну та її волелюбний народ, єпископи УГКЦ у США, на чолі з владикою Борисом Ґудзяком, закликали вірних та всіх людей доброї волі до триденної молитви і посту за мир в Україні, починаючи до вівторка, 15 лютого. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!