Політична реклама

В Україні балкони прирівняли до корисної площі

2100 0
Верховна Рада України прийняла поправки до Житлового кодексу України, на підставі яких балкони і лоджії відтепер будуть вважатися частиною корисної площі житла. За поясненнями посадовців, щомісячна квартплата через це не зміниться, але тепер, при купівлі помешкання, українці будуть змушені платити й за балконну площу.

Відповідно до змін, до загальної площі квартир буде додана площа засклених балконів і лоджій з певними коефіцієнтами — 0,8 і 1,0 відповідно.

Це означає, що відтепер засклений балкон площею в 4,5 кв. метрів буде коштувати, як 3,6 кВ. метрів кімнати, а засклена лоджія такого ж розміру — як 4,5 кв.метрів внутрішнього приміщення.

Розробники закону говорять, що він потрібен, щоб уникнути різних тлумачень існуючого на сьогоднішній день Житлового кодексу.

«На сьогодні визначення корисної і загальної площі житлової нерухомості міститься в кількох підзаконних нормативно-правових актах, але відсутній на рівні закону. Тому завжди існуватиме загроза різночитань, внаслідок яких можуть бути ущемлені житлові права громадян», — говориться в пояснювальній записці до нового закону.

Відразу ж після прийняття закону український міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального комплексу (ЖКГ) Анатолій Близнюк заявив, що внесення змін до житлового кодексу не означає підвищення квартирної плати. 

«Розрахунок загальної площі не змінюється, відповідно, площа, на яку нараховується плата, залишається незмінною», — запевнив Близнюк.

Джерело: "ВКурсе"

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!