В Україні запровадять 4G

3954 0
Початкова вартість ліцензій перевищить шість мільярдів гривень.
фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

Кабінет Міністрів України схвалив умови запровадження в державі системи зв’язку нового – четвертого покоління (4G), що враховують в тому числі вимоги до роботи операторів, умови проведення тендерів на продаж ліцензій та вартість ліцензій. Про це повідомляє «Урядовий портал».

Очікується, що початкова вартість ліцензій 4G буде близько 6,3 млрд грн: 2,3 млрд грн за діапазон 2600 МГц та 4 млрд 1800 МГц.

Таке рішення пройшло експертизу Інноваційної ради при Кабінеті Міністрів. Також його розглянув профільний комітет. Вони надали свої висновки і засвідчили, що пропозиції з продажу ліцензій 4G відповідають вимогам прозорості.

Читайте також: В 2017-му році в Україні можуть запустити зв’язок 4G

Водночас міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи рішення уряду, наголосив на тому, що в процесі впровадження 4G, необхідно зобов’язати операторів покривати всю територію України якісним зв’язком.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян 4-го липня під час засідання уряду, повідомляє прес-служба міністерства.

«В умовах видачі ліцензії обов’язково необхідно вказати, що компанія зобов’язана покрити всю територію України. В чому у нас є проблема з 3G – оператори обирають найбільш рентабельні об'єкти: міста чи невеликі містечка, а села і дороги просто забувають. Дороги у нас не повністю покриті», – цитує слова Омеляна прес-служба міністерства інфраструктури.

Читайте також: В Україні планують запустити експериментальну мережу 5G

Крім того, міністр зазначив, що для національної безпеки слід залучити до конкурсу світових операторів мобільного зв’язку.

«З точки зору національної безпеки доцільно залучити торгового представника чи Міністерство економіки для проведення максимальної рекламної кампанії серед іноземних компаній, щоб вони зайшли на український ринок. У нас зараз мобільні оператори, скажімо так, недиверсифіковані», – зазначив міністр.

.

Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!