Політична реклама

В Україні будуть нові дорожні знаки

1028 0
За новою редакцією ПДР, яка увійде в дію 15 квітня, дорожні знаки матимуть перевагу перед дорожньою розміткою.

«Раніше дорожні знаки нерідко суперечили розмітці», - розповів експерт у сфері транспортного права, партнер адвокатської фірми ОКП Антон Кравченко, який брав участь в розробці поправок.

За його словами, могло бути так, що розмітка вказує на можливість руху зі смуги в різних напрямках, а знак над дорогою показує, що рухатися можна тільки прямо, і при цьому було неясно, чим керуватися водієві. Зараз пріоритет буде закріплений за постійним знаком, додав він.

Загалом документ передбачає цілий ряд нововведень, наприклад, як повідомлялось раніше, необхідність їздити з 1 жовтня по 1 травня за межами населених пунктів з включеним ближнім світлом фар.

Нова редакція була прийнята  на закритому засіданні Кабміну.

Окрім того, у  нових ПДР вводяться такі поняття, як «газон» і «маневрування». Зупинка і стоянка на газонах буде заборонена.

Також будуть введені нові дорожні знаки, наприклад, Пункт зупинки трамвая, Кінець пункту зупинки трамвая, Культова споруда, Промислова зона, Фото-, відеофіксація порушень. До білої та жовтої дорожньої розмітки додасться розмітка синього (місця паркування на проїжджій частині) та помаранчевого кольору (тимчасова розмітка).

Із ПДР виключений пункт, за яким обгін транспортних засобів дозволявся лише з лівого боку.

З остаточного варіанта нової редакції ПДР виключене положення про необхідність водіям при знаходженні на трасі в темний час доби надягати світловідбиваючий жилет. У ньому також немає чіткого положення про необхідність зміни шин з початком нового сезону, як це планувалося попередньо, повідомляє Дело

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!