В Україні будуть штрафувати за порушення режиму самоізоляції

2253 0
Доведеться викласти від 3 400 до 8 500 гривень.
Фото: Правда

Фото: Правда

Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив проєкт закону щодо запровадження нових штрафів за порушення режиму самоізоляції в зв’язку з Covid-19.

Зокрема, пропонується внести відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострих респіраторних хвороби Covid-19.

Читайте також: Львівським школам рекомендують розпочати зимові канікули з 6 січня

Згідно із документом, порушення особою порядку самоізоляції чи обсервації, встановленого в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 3 400 до 8 500 грн.

Нагададаємо, Верховна Рада України 17 грудня ухвалила закон про відповідальність для підприємств, установ і організацій за недотримання відвідувачами громадських будівель маскового режиму.

Він передбачає штрафи  від 3 400 до 5 100 гривень для власників бізнесу, установ та організацій за те, що їхні відвідувачі не носять захисні маски. 

Упродовж останніх кількох днів на польсько-українському кордоні спостерігається зростання руху подорожувальників у напрямку України. Як повідомила речниця Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Елжбета Пікор, ще декілька днів тому упродовж доби на всіх пунктах пропуску з Україною кордон перетинали, в середньому, 9-10 тисяч людей. Нині ця кількість зросла до 12-12,5 тис. і, очевидно, далі збільшуватиметься.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!