В Україні будуть відзначати День людей з історією раку

1119 0
Цей день був ведений для привернення уваги держави та суспільства до проблем людей, які живуть з онкологічним захворюванням.
Фото: belchonock/Depositphotos

Фото: belchonock/Depositphotos

В Україні запровадили День людей з історією раку, який будуть відзначати щорічно в першу неділю червня. Відповідний указ Президента України Володимира Зеленського затвердили на засіданні уряду 15 грудня 2021 року, – передає УП.

Як зазначають в указі, цей день був ведений на підтримку ініціатив щодо запобігання виникнення та розповсюдження захворюваності на рак та привернення уваги держави та суспільства до проблем людей, які живуть з онкологічним захворюванням.

Читайте також: Як запобігти раку. Перші симптоми та методи лікування

В пояснювальній записці до указу йдеться, що таке рішення прийняте з метою «вшанування самовідданої боротьби людей, хворих на рак, їхньої сили волі та героїчного прагнення до життя».

Для довідки

День людей з історією раку, або Cancer Survivors Day відзначається у всьому світі в першу неділю червня. В цей день люди згадують тих, хто пережив онкологічну хворобу та підвищують обізнаність про проблеми, з якими стикаються люди в діагнозі. 

Його відзначають не лише онкопацієнти, але і члени їхніх родин, друзі та лікарі.  

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!