В Україні частково запрацювала система автоматичного обміну даними між держреєстрами

918 0
Згодом система дозволить дізнаватися, хто з чиновників і з якою метою використовував персональні дані українців.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

В Україні запрацювала система електронної взаємодії «Трембіта», яка дозволяє обмінюватися даними без участі людини, що значно пришвидшує процес отримання державних послуг, зменшує кількість механічних помилок і корупційних ризиків. Про це повідомляє Державне агентство з питань електронного урядування.

Читайте також: Як виглядатиме оновлений Портал мешканців Львова

Коли система запрацює повноцінно, українцям не доведеться звертатись до одного органу, щоб взяти якусь довідку для іншого. Перший автоматичний обмін даними запровадили між Нацслужбою здоров’я (НСЗУ) та Держслужбою з питань лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужбою). 

Е-взаємодія між відомствами дозволяє перевіряти законність ліцензій у аптеках та відшкодування з держбюджету за відпущені ліки.

Читайте також: Запрацювала система спрощеної реєстрації ліків: що це дасть

Нагадаємо, Українську «Трембіту» з 2017 року запроваджує консорціум з Естонії разом із Державним агентством України з питань електронного врядування. Над програмою працювали два роки. Система також дасть змогу дізнаватися, хто з чиновників і з якою метою використовував персональні дані українців. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!