Політична реклама

В Україні дешевшають свинина, цукор і крупи

1063 0
На прилавках масово дешевшають крупи і цукор. Причина - хороший урожай. Так, наприклад, гречка (вагова) за місяць впала в ціні до 8,60-8,70 грн./кг, хоча була 11-12 грн.

За прогнозами експерта "АПК-Інформ" Родіона Рибчинського, гречка може ще подешевшати до 8,40-8,50 грн і потягне за собою пшоно (з 8 до 6,50-7 грн/кг), вівсянку (з 9 до 6-7 грн/кг) і горох (з 5 до 3,50-4 грн/кг).

Аналітик консалтингової компанії "ААА" Марія Колесник прогнозує також здешевлення до 6,3-6,5 грн./кг цукру через викид на ринок солодкого піску, який виробники отримали за сировину. Зараз цукор коштує 6,8-6,7 грн, хоча знову-таки місяць тому було близько 9 грн, повідомляє Finance.ua.

На ринку м'яса також відбувається спад цін на продукцію. Він сезонний і "підігрітий" імпортом.

"Ціни на ринку свинини вже почали знижуватися і становлять 27,5-28 грн./кг за напівтуші другої категорії, тоді коли в літній період їх вартість сягала 29-31 грн./кг", - пише видання із посиланням на Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ).

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!