В Україні для учасників ЗНО проведуть 28 сесій іспитів

1179 0
Кількість сесій та спроб для складання ЗНО передбачена, щоб охопити всіх бажаючих абітурієнтів, які планують вступити до вишів.
Photo by Green Chameleon on Unsplash

Photo by Green Chameleon on Unsplash

Для учасників цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання Міністерство освіти і науки України планує провести не менше ніж 28 екзаменаційних сесій. Про це під час національного телемарафону повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет. Він також нагадав, що цього року замість традиційних предметних тестів ЗНО проведуть єдиний національний мультипредметний тест.

Тест, результати якого використовуватимуться вступниками під час вступної кампанії, міститиме 60 завдань – 20 завдань з української мови, 20 завдань з математики і 20 завдань з історії України. Складання відбуватиметься під час трьох екзаменаційних сесій – основної, додаткової і спеціальної.

Читайте також: Як діяти абітурієнтам, що хочуть цьогоріч вступати до вишів. Алгоритм

Кількість сесій та спроб для складання ЗНО передбачена для того, щоб охопити всіх бажаючих абітурієнтів, які планують вступити до закладів вищої освіти.

Нагадаємо, що цього року зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у спрощеному форматі. Зокрема, оцінювати випускників будуть за допомогою мультипредметного тесту з української мови, історії України та математики. Попередньо, буде 20 питань з української мови, 20 питань з історії України і 20 питань з математики.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!