Політична реклама

Поради експерта: Чому львів'янам не слід боятися вакцинації

2408 0
Вакцинація на сьогодні є одним з найбільш безпечних та ефективних методів формування імунітетеу від життво небезпечних захворювань, вважає педіатр-імунолог, кандидат медичних наук Людмила Бобер.

На сьогодні в Україні є десять обов’язкових вакцинацій від таких захворювань: туберкульоз, гепатит, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, паротит, краснуха. Від деяких із цих захворювань, зокрема полімієліту та правецю, за словами Людмили Бобер, медикаментів немає взагалі.

У державних та приватних поліклініках, як запевнила педіатр-імунолог, використовують якісні очищені вакцини французького та бельгійського походження. Натомість закуповувати для використання українські вакцини наразі не планують.

Щодо ризиків імунізаці, вакцина як медикамент, за словами Людмили Бобер, може викликати місцеву або загальну реакцію алергічного походження. На першу дозу вакцини реакція виникає вкрай рідко, після наступних двох доз може піднятися температура або виникнути реакція у місці введення вакцини.

За словами педіатра-імунолога, лікар, який робить імунізацію, має ретельно пояснити, як доглядати за дитиною, якій зробили ін’єкцію. І це допоможе мінімізувати небажані реакції.

Перелік обов’язкових вакцинацій міститься у національному календарі щеплень. Також, за словами лікаря, у Міністерстві охорони здоров’я готують до підписання новий календар щеплень. Туди буде дописана, як обов’язкова, ще одна важлива вакцина від пневмококової інфекції.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!