Політична реклама

В Україні до Нового року подорожчають усі продукти

1025 0
Перед новорічно-різдвяними святами більшість продуктів виростуть у ціні, тому фахівці рекомендують вже починати скуповуватись.

Так, ціни на овочі з борщового набору за листопад виросли на 10-15 копійок. Але це ще не межа. "Ціни будуть підростати і далі. Адже овочі треба зберігати в спеціальних приміщеннях при потрібній температурі, особливо з настанням холодів.

Тож поки ростуть витрати на збереження, будуть дорожчати і самі овочі. В грудні ріст складе ще приблизно 10-15 коп.", - пояснив голова ради об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром", Микола Верницький, пише "ТСН" з посиланням на "Сегодня".

Сир в листопаді подорожчав в середньому на 4 грн, з 54 до 58 грн за кіло на тверді сорти. І ця тенденція продовжиться і в грудні, оскільки ростуть витрати на виробництво на експорт. Надалі зростання вартості складе ще 3-4 грн, переконані фахівці. Стосовно м'яса ситуація трохи краща, дорожчати воно не буде, але тілпоьки тому, що ціна н

а нього зараз і так настільки висока, що прості громадяни не потягнуть купувати його дорожче. Крім того, пропозиція нині перевищує попит: сільські виробники зараз посилено збувають тварин, яких взимку стало дорожче утримувати.

Власне, така ж ситуація і з курятиною. Виробництво курячого м'яса, за словами експерта, в Україні велике, продавцям треба позбуватись від нього, тому ціна залишиться стабільною. Яйця та масло, на думку фахівців, також ближче до свят будуть дорожчати.

Оскільки саме на Новий рік та Різдво припадає пік споживання цих продуктів. Незмінним залишиться вартість борошна. Цукор може навіть трохи подешевшати через надлишок на ринку.
 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!