В Україні допускають новий блекаут та на Львівщину йдуть сильні морози. Підсумки доби

2221 0
Нині 13 грудня та 293 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Ситуація на фронті: У місті Кошице на сході Словаччини розпочала роботу база з ремонту військової техніки для Збройних сил України.

Німецька танкобудівна компанія Krauss-Maffei Wegmann (KMW) наразі організовує в регіоні ремонт великої техніки, яку було зношено або пошкоджено в боях в Україні, таких як самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Новоселівське, Стельмахівку, Новоєгорівку, Макіївку, Червонопопівку і Білогорівку Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівку, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївку, Курдюмівку, Майорськ, Авдіївку і Мар’їнку – Донецької.

Авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони завдали 11 ударів по зосередженнях особового складу, озброєння та техніки противника. Також уражено 2 пункти управління і склад паливно-мастильних матеріалів.

На Херсонському напрямку проходить ротація окремих підрозділів рф. Окупанти, які прибувають, заселяються у залишені та примусово «звільнені» місцевими помешкання. Помічено відведення загарбників з районів Новомиколаївки та Михайлівки.

Читайте також: Нині жителі Львівщини можуть чути звуки вибухів. Яка причина. Мешканців просять зберігати спокій.

Акцент дня: Неестетичні білборди. Чому у Львові вирішили демонтувати рекламу. У Львові зменшать кількість зовнішньої реклами. Йдеться про великогабаритні конструкції, холдери і ситілайти. Без змін залишиться кількість реклами на конструкціях, вмонтованих у павільйони на зупинках, та вивісок. Відповідне рішення ухвалила Львівська міськрада. Кількість великогабаритної реклами в місті зменшиться на 55%.

Редакція Tvoemisto.tv з’ясувала, яка причина такого рішення, і поговорила про це з представниками Львівської міськради, власниками рекламних агенцій, експертами з реклами, архітекторами та художниками.

Читайте також: На площі Петрушевича заборонять паркування і мають оновити сквер. Загалом площа має стати транспортним хабом, де буде велопаркінг, місця для прокату велосипедів тощо.

Ключові події:

1. Зеленський запровадив в Україні нове свято. День прав людини – відзначатимуть щороку 10 грудня. Запровадженням цього свята Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: До кінця року Світовий банк планує виділити Україні ще 1,7 млрд доларів. Решта коштів буде виділена на початку наступного року;

2. Кулеба вважає реальним повний блекаут в Україні. Водночас він не думає, що це призведе до масового виїзду українців з країни, а скоріше вони намагатимуться перебратися до сільської місцевості, де є можливість опалювати житло дровами;

На цю ж тему: У «Львівобленерго» дали низку порад раціонального використання електроенергії вдома. Зокрема, мешканцям пропонують замінити користування пилососом на вологе прибирання, посудомийку – на ручне прання, звичайні лампи – на енергозберігаючі тощо;

А також: Де у Львові можна попрацювати, коли немає світла. Перелік локацій. Tvoemisto.tv зібрало підбірку коворкінгів з wi-fi та генераторами. Перелік оновлюється;

3. У Київській області зимові канікули триватимуть 3-4 тижні. «Цього навчального року зимові канікули на Київщині будуть довшими, ніж зазвичай. Адже 99% закладів загальної середньої освіти за рішенням педагогічних рад осінні канікули не проводили, їх було перенесено на зимовий період», – пояснили в Київській ОВА;

4. У Львові за три дні травмувалася майже сотня людей через ожеледицю. Як вберегтися. Серед найпоширеніших травм: струс мозку, переломи рук та ніг, передпліччя, пошкодження зв’язок, а також множинні забої різних ділянок тіла;

На цю ж тему: Наслідки негоди у Львові. Фоторепортаж. Львів’ян закликають бути обачними на дорогах;

А також: Водії скаржаться, що дороги, які ведуть до кордону з Польщею, неочищені від снігу. Яка причина. Черги із вантажівок ускладнюють роботу снігоочисної техніки. На місцях допомагають екіпажі патрульної поліції, які регулюють рух;

5. Львівські пластуни передали місту Вифлеємський вогонь миру. Фото. «Наші захисники гинуть за цінності цього Вифлеємського вогню. Цей вогонь символізує мир, любов та добро, і ці люди борються, щоб повернути мир, любов та добро в усі українські домівки», – каже Ярослав Булишин, голова осередку Пласту у Львові;

Читайте також: Львів’ян просять стати Миколаєм для підопічних Домівки врятованих тварин. «Усі люблять отримувати падарунки на свята чи просто так. Так ось ми запускаємо вже традиційну акцію «Миколай в Домівку». Тут всі охочі можуть обрати собі листа від наших підопічних та зробити подарунок для них», – зазначають там.

Погода на Львівщині: Мокрий сніг і мороз до -15. Якою буде погода на Львівщині упродовж тижня. Зокрема,14 грудня – без істотних опадів, лише ввечері невеликий сніг. Місцями ожеледь. На дорогах буде ожеледиця. Вітер – західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься від 8 до 13°, місцями – 15° морозу, вдень – 0-5° морозу.

А також: Нині на дорогах у Києві очікується ожеледиця. Поради водіям і пішоходам. Містян закликають бути обережними.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!