В Україні дозволили будувати багаторівневі паркінги у громадських приміщеннях

2179 0
Нові норми набудуть чинності з 1 червня 2019 року.
Фото: aco.ua

Фото: aco.ua

Мінрегіонбуд пропонує унормувати вимоги до проектування багаторівневих паркінгів, вбудованих або прибудованих до громадських будівель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні дозволили будувати паркінги під закладами харчування, культури і спорту

«Паркінги, як правило, проектуються однорівневими, лише на одному поверсі. У Європі та світі вже давно розповсюджене проектування багатоповерхових паркінгів», – пише Лев Парцхаладзе.

Серед переваг він називає більшу кількість пакомісць для відвідувачів, економію місця для організації парковок та гармонійний вигляд міст без хаотично припаркованих автомобілів.

У оновлених Державних будівельних нормах передбачили у громадських  будівлях до 5 поверхів проектувати вбудовані, прибудовані та вбудовано-прибудовані підземні автостоянки, у будинках до 9 поверхів – автоматизовані підземні автостоянки при громадських будинках.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Підземні стоянки мають бути обладнані ліфтами або підйомниками, в‘їзди та виїзди з підземних і підземно-надземних гаражів повинні бути віддалені від вікон житлових будинків, громадських прміщень із постійним перебуванням людей, ділянок шкіл, інтернатів, оздоровчих та дошкільних закладів. Нові норми набудуть чинності з 1 червня 2019 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!