В Україні дозволили будувати паркінги під закладами харчування, культури і спорту

3365 0
Відтепер підземні паркінги можна будувати під театрами, концертними залами, спорткомплексами та медзакладами.
Фото: www.asnu.net

Фото: www.asnu.net

В Україні дозволили будувати підземні паркінги під закладами харчування, культури, спорту та медустановами. Відповідні зміни до Державних будівельних норм «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» запрацювали з 1 жовтня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Стоянки для автомобілів під кафе, ресторанами, спорткомплексами, концертними залами та лікарнями (окрім корпусів із палатами) дозволили будувати лише за умови дотримання протипожежних та технічних вимог.

«У Європі такі підземні парковки – зручність для відвідувачів цих закладів і дієвий спосіб боротьби з перенасиченою кількістю припаркованого транспорту на вулицях. В австрійському Відні та австралійському Сіднеї підземні автостоянки збудовані під всесвітньо відомими оперними театрами», – пише Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні дозволили будувати ліфт із підземного паркінгу до житлової частини будинку

Раніше українськими будівельними нормами дозволялося розміщувати підземні паркінги під громадськими будинками, окрім закладів охорони здоров’я, спорту, культури, громадського харчування, соцзабезпечення, шкіл, дитсадків, дитячих будинків.

Згідно зі змінами, паркінг повинен відділятись перекриттям REI 180, а технічні приміщення закладів, під якими він і буде , мають відокремити від нього суцільною протипожежною стіною 1-го типу. Крім цього, паркінг повинен мати самостійні шляхи евакуації та відокремлені інженерні комунікації для безпеки у разі надзвичайних ситуацій.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!