В Україні дозволили фотографуватись на паспорт у головному уборі

2655 0
Зараз в Україні є можливість сфотографуватись на закордонний паспорт, наприклад, у хіджабі.
Фото: islam.in.ua

Фото: islam.in.ua

Із жовтня українці зможуть фотографуватися на паспорт у головному уборі. Відповідну постанову схвалив Кабмін, повідомляє Урядовий кур’єр.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-паспорти у Львові. Питання та відповіді

Таким чином в Україні мають адаптувати чинне законодавство до міжнародного, врахувавши рекомендації ІCАО.Попередні правила не тільки забороняли робити фото на паспорт у головному уборі, а й визначали навіть марку фотопаперу.

Нові правила дозволяють фотографуватися у головних уборах, що зокрема спростить цей процес представникам різних релігійних конфесій.

Читайте також: Як львів'янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Постанова набуде чинності через два місяці з дня публікації — тобто, від жовтня. Водночас постанова залишає в силі такі вимоги до фото на паспорт — фотографування чітко анфас, чоло і обличчя — відкриті, обличчя повинно займати 70–80% площі знімка. Також має бути видно плечі, людина повинна дивитися чітко в об’єктив, а її очі мають бути відкриті.

Зазначимо, зараз в Україні є можливість сфотографуватись на закордонний паспорт, наприклад, в хіджабі. Про це ідеться у правилах ДМС про фотографування.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!