В Україні дозволили конфісковувати автомобілі контрабандистів

4382 0
Верховна Рада також збільшила штрафи за незаконний перетин кордону.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Новий закон про забезпечення прикордонної безпеки держави дозволить прикордонникам конфісковувати знаряддя нелегального перетину кордону, заявив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, ухвалений 27 лютого закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави», містить низку кардинальних змін у сфері провадження у справах про адміністративні правопорушення, передає Еспресо.TV.

Читайте також: Двоє українців намагалися вивезти закордон рекордну кількість валюти

Прикордонникам дозволили конфісковувати знаряддя злочинної діяльності (гідрокостюми та човни) або у випадку перевозу контрабанди – вилучати автомобіль. Раніше власники мали право відсудити майно через суд. 

«Тепер це майно будуть конфісковувати на користь держави», – сказав Слободян.

Крім того, Верховна Рада посилила відповідальність за незаконний перетин кордону та скоєння цього злочину групою осіб.

«Якщо раніше штраф за незаконний перетин кордону складав від 1,7-4,4 тисячі гривень, то зараз він складає від 3,3 до 8,5 тисяч гривень. Якщо це скоєно групою осіб, то штраф може сягати 13,6 тисяч гривень», – заявив речник ДПС України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!