В Україні дозволили встановлювати лічильники тепла у старих будинках

5755 1
Раніше мешканці старих будинків сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля.
Фото: mears.com.ua

Фото: mears.com.ua

Уряд дозволив встановлювати прилади-розподілювачі на опалювальні прилади у старих будинках із вертикальною системою опалення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Відтепер українці можуть самостійно обирати оптимальну систему індивідуального обліку тепла. Це можливість заощаджувати споживання тепла і платити виключно за власним лічильником. На уряді прийняли важливу постанову, якою затвердили відповідний порядок», – написав Геннадій Зубко.

Читайте також: Коли у Львові увімкнуть опалення

Обрати оптимальну систему індивідуального обліку можна у разі, якщо є технічна можливість інженерних систем у будинку. Раніше індивідуальний облік був доступний лише для мешканців будинків із горизонтальною системою опалення, а мешканці старих будинків, де відсутня технічна можливість встановити індивідуальний лічильник, сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля за комерційним будинковим вузлом. Плата ділилась пропорційно площі на всіх мешканців.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за адресою

Відтепер, за словами Геннадія Зубка, власники квартир, котрі встановлять лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці),  зможуть самостійно регулювати температуру у своїх помешканнях, заощаджувати тепло і платити за показниками власного лічильника.

10 Жовтня, 2018 21:15
Андрій Скажіть будь-ласка, раніше це рішення прийняти не можна було? Як зараз підключити індивідуальний лічильник, коли в систему вже запустили воду?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!