В Україні готують законопроєкт, що має заборонити держорганам вимагати паперові документи

1628 0
Із 1 вересня цей законопроєкт мав би почати свою дію.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Міністерство цифрової трансформації України розпочало розробку законопроєкту, що має на меті заборонити з 1 вересня державним органам вимагати у громадян паперові документи, якщо ця інформація вже є в реєстрах.. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своєму Телеграм-каналі.

«Почали розробку законопроєкту, який повинен заборонити з 1 вересня 2021-го держорганам в Україні вимагати паперові документи/довідки у громадян, якщо необхідна інформація вже й так є в державних реєстрах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Нагадаємо, що восени 2020 року президент Володимир Зеленський під час презентації нових проєктів додатку «Дія» заявляв, що у 2021 році від українців перестануть вимагати довідок чи витягів у поперовому вигляді. 

Він також нагадав, що онлайн уже можна отримувати дозволи від забудовника, реєструвати ФОП «за 15 хвилин», реєструвати дитину у e-малятко, користуватися цифровими правами й цифровим паспортом, з яким можна подорожувати чи відкрити банківський рахунок он-лайн. Мобільним додатком «Дія» користуються, за його словами, уже 5 млн громадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!