В Україні готують значне послаблення карантину і у Китаї знову спалах Covid-19. Головне за ніч і минулу добу

7797 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Znaj.ua

Фото: Znaj.ua

Чергові послаблення карантину. У Львові дозволили пересуватися групами до восьми осіб і сидіти за столиками літніх майданчиків вчотирьох з дотриманням соціальної дистанції.

З 18 травня у місті відновлюють роботу міські поліклініки та амбулаторії. Прийом відбуватиметься за попереднім записом, а заходити у приміщення потрібно виключно в масках, перед входом – вимірюватимуть температуру тіла.

Читайте також: Що буде з цінами на продукти. розмова з власником «Шувару»

Після пом’якшення карантину у Львові відновили роботи три найбільші торгові центри. Йдеться про ТРЦ Victoria Gardens, Forum Lviv та King Cross Leopolis.

Для екскурсоводів та гідів у Львові розробили протокол діяльності в умовах поширення коронавірусної інфекції. Проведення екскурсій до 8 осіб є можливим і зараз, проте користування туристичних транспортом наразі заборонено. Рішення про його функціонування приймуть ближче до 22 травня.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині зросла кількість нових хворих на Covid-19 – на 47 пацієнтів за добу. Разом 1066. Вилікувалося – 206-ість осіб, померло – 30-ять.

У лікарні швидкої допомоги уже 66 підтверджених випадків інфікування медпрацівників. У жодного з них немає тяжкого перебігу недуги.

На Львівщині ще чотири лікарні почали приймати хворих на коронавірусну інфекцію. Йдеться про Стебницьку міську лікарню, Кам’янка-Бузьку центральну райлікарню, Стрийську міську лікарню і Сокальську центральну райлікарню. Ще дві лікарні – Яворівська і Рудківська залишаються у резерві.

Читайте такожДе на Львівщині найбільше хворих на Covid-19. Розподіл по районах

В Україні за добу виявлено 325 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 18 616 пацієнтів. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 5 276 (160 за добу), над померлими від Covid-19 – 535 осіб (плюс 21).

Перелік антилідерів знову дещо змінився: Чернівецька область (2 713 – плюс 19 за добу), місто Київ (2 321 – плюс 41). Київська та Івано-Франківська помінялися місцями, відповідно 1 224 – плюс 27 осіб та 1 221 – зростання 11 осіб.

Транспорт – дитячі садки – Церкви – пляжі. Прем’єр Шмигаль повідомив, що уряд дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня. За його словами, дані рішення будуть прийняті на засіданні уряду 20 травня.

«Дію карантину буде продовжено, але ми переходимо, як і обіцяли, до адаптивного карантину. Вже з 22 числа буде прийнятий ряд пом’якшень щодо карантину. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань, ми також відкриємо готелі, крім хостелів, дозволимо роботу готелів без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом’якшена можливість проведення служб в храмах», – сказав він.

Шмигаль пояснив, що служби в храмах для прихожан можна буде проводити за умови не більше 1 людини на 10 кв. м релігійних споруд.

Читайте також: Набережна, озеро і комфорт. Чи можна річку Зубру у Львові зробити місцем відпочинку

Роботу дитячих садків і метрополітену відновлять у тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація.

Прем’єр також очікує, що авіасполучення, міжнародне в тому числі, відновиться ймовірно в червні.

В Україні цього літа таки відкриють пляжний сезон біля морів і річок, оскільки сонячне світло може вбити збудника коронавірусу.

Більшість курортних готелів України в Одесі, Трускавці та Східниці планують відновити роботу з 1 червня, а деякі з них почали роботу з 15 травня та раніше. Тим часом у МОЗ лише пропонують до обговорення проєкт рекомендацій для готелів щодо відновлення роботи під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину.

Китай – Іспанія – Туреччина – Чехія – Польща. Влада Китаю ввела суворі заходи ізоляції на північному сході країни – провінції Цзілінь, через новий спалах коронавірусної інфекції. Під карантин потрапили близько 108 млн осіб. Там зареєстрували 34 нових випадки зараження. В регіоні припинено залізничне і автобусне сполучення, закриті школи, введений домашній режим ізоляції для мешканців.

В Іспанії та Італії добова смертність від коронавірусу упала менше 100 за добу, відповідно 59 та 99 осіб.

Читайте також: Набережна, озеро і комфорт. Чи можна річку Зубру у Львові зробити місцем відпочинку

Португалія 18 травня вступила в другу фазу плану щодо скасування карантинних обмежень, відкривши ресторани, кафе, великі магазини і музеї.

Туреччина почала переговори щодо відновлення туризму з 70 країнами, щоб проінформувати їх про інфраструктуру охорони здоров’я країни у зв’язку з пандемією.

Словаччина з середи відкриває ТРЦ, кінотеатри і спортзали. А з 26 травня Чехія послабить режим контролю на кордонах, він матиме вибірковий характер, Польща ж має намір  відкрити свої кордони після 15 червня.

Жорсткі карантинні заходи в Україні потрохи знімаються. Однак, якщо така значна клькість нових хворих на Львівщині буде триматися (учора 47, напередодні – 50), то послаблення карантину для нашого регіону може і не наступити. Не забувайте про заходи безпеки. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!