В Україні хочуть дозволити фотографуватись на паспорт у головних уборах

2202 2
Ідеться про те, щоб не зачіпати релігійні переконання людей різних віросповідань.
Фото: islam.in.ua

Фото: islam.in.ua

В Україні переглянуть державні стандарти фотографування для документів, що посвідчують особу. Про це ішлося на нараді за участі представників МВС, ДМС, мусульманської та іншої релігійних спільнот, в також НДІ стандартизації, інформує прес-служба МВС.

У міністерстві зазначили, що до них часто звертаються представники різних релігійних течій щодо фотографування для оформлення різних документів: паспортів громадянина України та паспортів для виїзду за кордон, посвідок на постійне або тимчасове проживання та посвідчень біженців або осіб, які потребують додаткового захисту тощо. Проте в Україні діє єдиний державний стандарт, що дозволяє робити фотографії на документи лише без головних уборів.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-паспорти у Львові. Питання та відповіді

«Ми маємо зробити все, аби надати можливість людям, які належать до різних релігійних течій та конфесій, фотографуватися на документи без вразливості їхніх релігійних переконань. Вирішення цього питання лежить виключно в площині зміни стандартів», – каже заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

Відтак, МВС та ДФС звернулись до ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» з проханням переглянути стандарти фотографування на документи. В установі сказали, що підтримують ідею перегляду стандартів і внесли це питання у свої плани.

Читайте також: Як львів'янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Зазначимо, зараз в Україні є можливість сфотографуватись на закордонний паспорт, наприклад, в хіджабі. Про це ідеться у правилах ДМС про фотографування.

«Головні убори не допускаються за винятком випадків, передбачених державними органомі (релігійні звичаї, медичні приписи чи культурні традиції)», – ідеться в правилах.

Проте на внутрішній паспорт таке фото зробити не вдасться – інакше паспорт будуть вважати не дійсним.


Читайте також:
26 Листопада, 2018 15:22
L. О, іслам і сюди вже преться.
26 Листопада, 2018 14:48
666 ... та чого ж не дозволити ... от тільки -- в плавках і без ліфчика ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!