Політична реклама

В Україні хочуть ліквідувати обмінники

1421 0
Експерти виступають за ліквідацію агентських обмінних пунктів і закріплення права на проведення валютно-обмінних операцій виключно за банками.

Про це пише видання "Коментарі" з посиланням на "Українські новини".«На мою думку, обмінники набагато важче контролювати і моніторити їхню діяльність. У свою чергу у банків є відповідальність перед клієнтами, тобто гарантії. Більш того, невеликі обмінники ставлять собі за мету якомога більше заробити на різниці курсів», - вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

За словами директора Бюро економічних і соціальних технологій Валерія Гладкого, обмінні пункти поширені тільки в Україні, тоді як на Заході їх обмежена кількість.

«Ніде обмінників, крім обмеженої їх кількості в Парижі, де багато туристів, я не бачив. Немає такого в світі, щоб були банки, а паралельно з ними - якісь інші установи, які проводять обмін валюти», - вказує експерт.

Він також додав, що ліквідація обмінних пунктів ніяк не позначиться на українцях.

Керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Микола Івченко вважає, що доцільніше було б скоротити кількість обмінних пунктів, залишивши їх виключно в місцях великого скупчення туристів.

«Був період, коли ці обмінники хотіли закрити. У сьогоднішніх умовах слід підходити до цього питання з точки зору зручності для клієнтів. Якщо простих українців зникнення обмінників не зачепить, то для туристів їх можна залишити в туристичних зонах - наприклад, Криму чи Карпатах», - сказав експерт.

На думку старшого радника Альфа-банку (Україна) Романа Шпека, позбавлення обмінних пунктів права проведення обмінних операцій сприятиме дедоларизації української економіки.

За його словами, це буде сприяти легалізації та детінізації економіки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!