Політична реклама

В Україні хочуть підвищити штрафи за порушення охорони праці в 4 рази

1342 0
Верховна рада України прийняла в першому читанні і за основу урядовий законопроект про посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та надр.

"За" ухвалення законопроекту №9071 від 23 серпня 2011 р. про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУАП) та Кримінального кодексу проголосували 292 народні депутати.

Законопроект пропонує підвищити розміри адміністративних штрафів за порушення законодавства про охорону праці та охорону надр максимально до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Щоб не порушити баланс між розмірами санкцій Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України законопроектом передбачено підвищити штрафні санкції відповідних статей Кримінального кодексу України. Законопроект також пропонує доповнити статтю 41 КУАП новою частиною, яка встановлює адміністративну відповідальність за неповідомлення про нещасний випадок на виробництві.

Проектом передбачена нова редакція частини другої статті 231 КУпАП, в якій визначаються повноваження посадових осіб органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці з розгляду справ про адміністративні правопорушення.

Джерело: "Finance.ua"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!