В Україні хочуть посилити покарання за відсутність маски у приміщеннях і транспорті

3627 0
Послаблення карантину суспільство сприйняло як його скасування.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кабінет міністрів України готовий посилити адміністративну відповідальність за відсутність маски на людині у приміщеннях і транспорті під час карантину. Про це повідомляє пресслужба уряду з посиланням на прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Він зазначив, що послаблення карантину суспільство сприйняло як його скасування. Тому, каже Шмигаль, важливо тримати епідемію під контролем.

«Людям треба роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті», – розповів він.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

Також преєм'єр-міністр України закликав очільників облдержадміністрацій тримати ситуацію з поширенням коронавірусу у регіонах під контролем і наголосив, що для цього у них є достатньо повноважень. 

«Поки що ми бачимо незначне, але зростання кількості підтверджених хворих. Для того, щоб не допустити в певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів, треба діяти зараз. Абсолютно достатньо тої влади, тих повноважень у кожного з вас, шановні голови ОДА», – каже очільник уряду. 

Нагадаємо, що в Україні за останню добу зафіксували 666 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед захворілих за минулу добу є 52 дитини та 63 медики. Госпіталізовано за добу 172 людини, 11 людей – померли, одужали – 275.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!