В Україні хочуть продовжити карантин до 1 листопада і заборонити в’їзд іноземцям

5686 0
Але карантин має залишатись адаптивним.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кабінет міністрів пропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада через велику кількість інфікованих коронавірусом людей, яких виявляють щодня. Цю пропозицію підтримує президент Володимир Зеленський, повідомляє його офіс.

Читайте також: Не намагайтесь проскочити на теплому чаї з лимоном або Мій досвід Covid-19

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», – сказав президент під час селекторної наради.

Водночас він згадав про такі превентивні заходи, як заборона на роботу нічних клубів та на проведення концертів.

Читайте також: Була там, де важко. У пам'ять про лікарку-анестезіолога Ірину Федоришин

Окрім того, через зростання захворюваності на коронавірус у світі, Кабмін розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у червону зону епідемії, терміном у 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Також в офісі президента згадали про «суттєве обмеження» паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана, утім, не уточнили, про що саме ідеться.

Водночас Володимир Зеленський зазначив, що для громадян Білорусі варто передбачити пом’якшені умови в’їзду в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!