В Україні хочуть скоротити до 125 тисяч держслужбовців

2008 0
Кількість державних службовців вже найближчим часом має скоротитися на 30-50%, водночас фонд заробітної плати чиновників буде повністю збережено – це позиція прем'єр-міністра України та уряду. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, відповідні ініціативи були подані урядом до парламенту у законопроекті "Про спрощення надання адмінпослуг та оновлення державного апарату" та прийняті у першому читанні, інформує прес-служба Мін'юсту.

"У державному апараті нині працює понад 250 тисяч чиновників. Ефективність їхньої роботи, порівняно з вітчизняним приватним сектором, вкрай низька. Тому ми плануємо значне скорочення штату працівників державного апарату, яке сягне 30-50%", – сказав міністр юстиції.

Читайте також: Як зробити чиновників ЛОДА ефективнішими: скорочення чи зміни з нуля?

Очільник Мін’юсту зазначив, що низькі зарплати – одна з головних причин виникнення побутової корупції. Тому, під час скорочення кількості працівників, буде повністю збережено фонд заробітної плати. І ті особи, які прийдуть на посади, отримають реальну конкурентну заробітну плату.

"Державний службовець, який отримує зарплату в 1200 гривень не може бути ефективним. В таких умовах він змушений заробляти на життя тими повноваженнями, які має, щоб прогодувати себе і свою сім’ю", – наголосив Петренко.

Міністр юстиції зауважив, що у час, коли Україна постала перед викликом зовнішньої військової агресії і значних проблем в економіці, державний апарат має складатися з нових, мотивованих, професійних, і патріотичних людей.

"Ми проведемо повне очищення та переатестацію працівників державного апарату. В першу чергу це стосується представників судових та контрольних органів", – зазначив Петренко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!