В Україні хочуть ухвалити закон про захист вчителів

3445 0
Автори кажуть, що педагогічні працівники не захищені від нападів учнів та їх батьків.

Парламентський Комітет з питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу зміни до законодавства в галузі освіти. Ці зміни передбачають захист педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників, передає Освіта.ua.

Читайте також: Уроки на вибір учня та доплати вчителям: як планують змінити середнб школу в Україні

Ідеться про захист від погроз, образ, переслідування, фізичного насильства, а також про додаткові гарантії поваги до особистості, честі та гідності, справедливого і шанобливого ставлення до педагогів з боку учасників освітнього процесу та інших осіб. Порушення тягнутиме за собою адміністративну відповідальність.

Законопроект також передбачає адміністративну відповідальність за розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів у закладах освіти.

«Прийняття законопроекту надасть можливість підвищити захищеність і соціальний статус педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників, а також сприятиме створенню безпечного освітнього середовища», – ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Читайте також: Розпочалась реєстрація на Global Teacher Prize Ukraine 2019. Як подати заявку

Законопроект №10214 про захист вчителів зареєстрували у Верховній Раді 10 квітня. Його ініціаторами є 26 депутатів з різних фракцій та груп, серед яких львів'яни Оксана Юринець, Ігор Васюник, брати Дубневичі, Микола Кадикало та інші. Розробники законопроекту наголошують, що закон про протидію булінгу, ухвалений торік у грудні, не передбачає відповідальності за цькування освітян з боку батьків або інших осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!