В Україні хочуть узаконити універсальні цифрові послуги в освіті та медицині

2474 0
До цього переліку увійдуть, зокрема, відкритий Wi-Fi у школах та електронні черги в поліклініках.
Фото: dt.ua, ringames.com, versii.if.ua, eveningkiev.com, plateginfo.com

Фото: dt.ua, ringames.com, versii.if.ua, eveningkiev.com, plateginfo.com

Введення універсальних цифрових послуг буде передбачене новим законом про цифрову стратегію в Україні, ухвалення якого заплановане на перше півріччя 2018 року. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на радника першого віце-прем’єр-міністра міністра економічного розвитку і торгівлі України, виконавчого директора Hi Tech Office Ukraine Андрія Бірюкова.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

«Ми хочемо ввести універсальні цифрові послуги в конкретних галузях – освіті, медицині та інших. Тобто, приходячи до медичної установи, ви зможете вимагати послугу електронної черги або, наприклад, доступ до електронного реєстру історій хвороби. Універсальна освітня послуга – це, до прикладу, доступ до інтернету не лише в комп’ютерному класі чи кабінеті директора, а по всій школі», – зазначив Андрій Бірюков.

У цьому законі також буде введено термінологічний опис цифрових технологій.

Нагадаємо, що ЛНУ імені Франка запускає чотири нові програми разом з Львівським ІТ Кластером.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!