В Україні пропонують впровадити нову дорожню розмітку

3054 0
Нову розмітку наноситимуть під час будівництва нових доріг та реконструкції старих.
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Міністерство регіонального розвитку та будівництва пропоную впровадити на дорогах України нову розмітку. Про це у себе на Facebook повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Мова йде про застосування шумової та люмінецентної дорожньої розмітки під час будівництва нових та реконструкції старих доріг в Україні.

Читайте також: Як зміняться новобудови Львова з новими будівельними нормами

«Така розмітка може стати дієвим засобом підвищення безпеки руху на наших дорогах. Наприклад, у Фінляндії, Данії та Швеції застосування шумових смуг дозволило досягти значного зниження рівня аварійності на дорогах та є обов’язковим для будівництва нових доріг», – зазначив Лев Парцхаладзе.

Шумова дорожня розмітка – штучно створена нерівність, виїмка або височина, яка в залежності від призначення облаштовується вздовж дороги або впоперек в залежності від призначення. Під час наїзду на неї водій автомобіля починає відчувати суттєву вібраційну та шумову дію і це сприяє підвищенню уваги на дорозі під час руху вздовж дорожних узбіч або перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

Люмінецентна дорожня розмітка – підсвічується за рахунок спеціальної фарби, що накопичує, а потім випромінює світло протягом 10 годин після заходу сонця. Це покращує видимість для водіїв у вечірній час, зменшує кількість аварій на дорогах та підвищує безпеку руху.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні вступили в дію нові державні будівельні норми. Нові ДБН зобов’язують будувати велодоріжки при реконструкції вулиць, обмежують висотність і щільність забудови, а також дають можливість будувати дитсадки у житлових будівлях.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!