В Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність за продаж ліків без рецепту

2332 0
Держлікслужба розробляє відповідіні зміни до законодавства.
Фото: adm.abo.media

Фото: adm.abo.media

МОЗ ініціює збільшення штрафів та кримінальну відповідальність за продаж ліків без рецепту. Про це розповіла виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Радіо Свобода.

Читайте також: Як перевірити ліки на підробку. Інструкція

Зараз, каже Уляна Супрун, штраф за продаж рецептурних ліків без рецепту становить усього 120 грн. І жодної відповідальності за це немає.

«Для них це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту», – каже керівниця МОЗ.

Читайте також: Неймовірно, але факт. Які аналізи стануть безкоштовними в Україні та як це працюватиме

Нагадаємо, уряд затвердив Національний план дій боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, у якому, серед іншого, ідеться про продаж антибіотиків виключно за рецептом. Також у плані ідеться про заборону використання антибіотиків у кормах для тварин.

Додамо, з 1 квітня на медикаменти за програмою «Доступні ліки» можна буде отримати електронний рецепт. Згодом ця практика має поширитись на інші препарати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!