Політична реклама

В Україні хочуть ввести податок на дохід з депозитів

1566 1
У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, яким пропонують заборонити валютні депозити. Документ зареєстрував народний депутат України від Партії регіонів Євген Сігал.

Метою прийняття документа депутат називає створення умов для збільшення обсягів кредитних ресурсів банків в національній валюті, їх здешевлення та доступності, формування умов, в яких населення буде більш активно використовувати свої доходи на споживання товарів і послуг вітчизняних виробників, пише Zaxid.net із посиланням на Лівий берег.

Іншим законопроектом депутат пропонує ввести з 1 січня 2014 року 25% податок на доходи фізичних осіб, отримані у вигляді відсотків на поточні або депозитні банківські рахунки і вклади в небанківських фінансових установах.

На його думку, це необхідно, щоб знизити відсоткові ставки в банках і стимулювати населення витрачати гроші на придбання товарів (що має стимулювати їх виробництво), замість того щоб тримати їх на депозитах заради отримання додаткових доходів.

Нагадаємо, в 2012 році обсяг депозитів фізичних осіб у банках зріс на 19%, або майже на 59 млрд грн до 366 200 000 000 грн.

 


Читайте також:
28 Лютого, 2013 08:52
ссс ВНИМАНИЕ !!! Информация для обманутых вкладчиков конченого "ЗАПАДИНКОМБАНКА" - банк практически банкрот. Вырывайте свои депозиты через суд. И никаких компромиссов с этим банком.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!