В Україні хочуть заборонити частину російської музики, але є виняток

2244 0
Депутати пропонують заборонити публічне використання російських пісень.

Депутати пропонують заборонити публічне виконання російських пісень, а також їхнє використання на радіо та телебаченні. Виняток хочуть зробити для виконавців, які засуджують агресію проти України. Законопроєкт №7273д зареєстрували у парламенті 29 травня.

Зазначимо, що депутати  пропонують заборонити публічне виконання, показ, демонстрацію музичних творів, здійснених або створених співаком, який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою державою-агресором.

Крім того, пропонують створити перелік виконавців держави-агресора, які засуджують агресію проти України. 

Також у законопроєкті пропонують:

  • збільшити до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;
  • збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, зокрема новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою;
  • заборонити проведення гастролей, учасниками яких є співаки, які є громадянами держави-агресора, крім тих, що є в переліку;
  • заборонити відтворювати в автобусах музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон — лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів), а також заборонити відтворювати музику в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.

Читайте також: Російський бізнес у Львові та області. У кого можуть вилучити майно

Зараз законопроєкт розглядає профільний комітет. Якщо комітет підтримає документ, його винесуть на розгляд під час засідання Верховної Ради.

Нагадаємо, що народні депутати України пропонують заборонити російську музику на радіо та телебаченні. Зокрема, вони хочуть заборонити музику країни-агресора, як мінімум, до закінчення війни в Україні. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!