В Україні хочуть заборонити пальмову олію

1149 0
Фото: thehealthsite.com

Фото: thehealthsite.com

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект який забороняє використовувати в продуктах харчування пальмову олію та масло. Про це інформує AgroPolit.com.

Відповідно до законопроекту, пропонується внести зміни до Кодексу України про адмінправопорушення та призначити штраф від двадцяти до ста неоподаткованих мінімумів за виробництво, введення в обіг та реалізацію продукції, яка не відповідає вимогам щодо безпечності та якості продуктів із вмістом пальмової олії, комплектності та упаковки.

Законопроект передбачає й заборону на використання олії у виробицтві молочних продуктів. Автори законопроекту регламентують рішення тим, що пальмова олія є шкідливою для здоров’я та підвищує рівень холостерину в крові. 

Читайте також: Як визначити якість молока. Поради експертів

Нагадаємо, із квітня в Україні запрацювала нова система контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, згідно з якими змінюють регулярність перевірок та штрафів за порушення норм.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!