Політична реклама

В Україні хочуть заборонити пральні порошки з фосфатами

1132 0
Міністерство екології та природних ресурсів розробляє законопроект, в якому запропонує заборонити використання фосфату цинку, який застосовується у виробництві побутової хімії, зокрема — у пральних порошках, а також отрут для знищення гризунів. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький перед засіданням Кабінету міністрів у середу, 22 серпня.

«Ми готуємо законопроект, який буде внесений у вересні. Зараз все це проробляється. Основна мета — взагалі обмежити (використання фосфатів, — ред)», — сказав Ставицький.

Нагадаємо, багато країн Європи, зокрема — Німеччина, Італія, Австрія, Норвегія, Швейцарія і Нідерланди, уже більше 10 років повністю відмовилися від використання фосфатів при виробництві пральних порошків.

У Бельгії понад 80% порошків безфосфатні, у Данії — 54%, Фінляндії і Швеції — 40%, Франції — 30%, Великобританії та Іспанії — 25%, Греції і Португалії — 15%. У Японії вже до 1986 року в пральних порошках фосфатів не було взагалі. Норми про заборону фосфатів у прально-мийних засобах діють у Республіці Корея, на Тайвані, в Гонконзі, Таїланді і в Південно-Африканській Республіці. У США такі заборони охоплюють понад третину всіх штатів.

Згідно з дослідженнями екологів і медиків, фосфати шкодять навколишньому середовищу і здоров'ю людини.

Джерело: ZN.UA

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!