В Україні хочуть заборонити приймати в експлуатацію будинки без пандусів

1766 0
Новий законопроект передбачає, що житлові будинки та громадські об’єкти мають будуватися з обов’язковим дотриманням вимог доступності.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Комітет Верховної Ради схвалив та рекомендував прийняти в першому читанні законопроект №7370 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Законопроект пропонує не приймати в експлуатацію новозбудованих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення, якщо вони не дотримуються вимог доступності.

Про це повідомляє «Урядовий портал» з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе.

«Сьогодні Будівельний комітет Верховної Ради підтримав важливий законопроект в частині створення безбар’єрного простору. З його прийняттям нові житлові будинки та громадські об’єкти мають будуватися з обов’язковим дотриманням вимог доступності, адже у разі невідповідності вимогам будівельних норм, стандартам і правилам об’єкт не зможе бути прийнятий в експлуатацію», – коментує він.

Крім цього, з прийняттям законопроекту пандуси або інші спеціальні засоби доступності можуть встановлюватися без оформлення документів на право власності чи користування земельною ділянкою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!